Marinády

Tyto marinády jsou určeny převážně na maso kuřecí, vepřové, hovězí a může být i na klokaní. Všechny uvedené ingredience smícháme, omyté maso nakrájíme na plátky, nebo malé kousky, vložíme do marinády a necháme odležet nejlépe do druhého dne. Do marinád používáme slunečnicový, nebo olivový olej, bylinky buď čerstvé, nebo sušené.
Hořčičná marináda
4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce kremžské hořcice, sojová omáčka, 5 prolisovaných stroužků česneku, nasekaná čerstvá bazalka, červená paprika, sůl, kari.
Jogurtová marináda
250 g bílého jogurtu, 1 lžíce kečupu, 1 lžce oleje, 1 lžička papriky, nasekaná čerstvá bazalka, sůl, sojová omáčka.Kari marináda
Pikantní marináda
Pepřová marináda
5 lžic oleje, 4 stroužky prolisovaného česneku, nahrubo namletý barevný pepř, sůl.
Marináda na divoko
3 lžíce oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, bobkový list a nové koření ( namlít ), sojová omáčka, červená paprika, mletý pepř, sůl.
Exotická marináda
1,5 dcl pomerančového džusu, 1 dcl bílého vína, 3 stroužky česneku, zázvor, sůl.
Bylinková marináda
4 lžíce oleje, mletý pepř, cibule ( najemno nakrájet ), 2 lžíce sojové omáčky, 2 prolisované stoužky česneku, nasekaná pažitka a petrželová nať, sůl.
Švestková marináda
3 lžíce švestkových povidel, 2 lžíce dezertního vína ( např. sherry ), 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, sojová omáčka, zázvor.