Moučníky

Dobrý perník
ingredience: 3 vejce, 40 ml mléka, 200 ml oleje, 250 g cukru, 400 g hladké mouky, 2 lžíce marmelády, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, 1 prášek do perníku.
postup přípravy : Vše smícháme v míse, těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Vychladlý perník pomažeme marmeládou a polijeme čokoládou.
Šťouchaná buchta
ingredience : 35 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 12 dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetka soli.
poleva: 18 dkg másla, 4m lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 20 dkg moučkového cukru, 4 dkg kakaa.
postup přípravy: upečeme korpus a po upečení druhou stranou vařečky uděláme do piškotu důlky. Připravíme si polevu a nalijeme na korpus.
Trubičky
ingredience: 35 dkg hladké mouky, 15 dkg moučkového cukru, 18 dkg másla, 7 dkg mletých ořechů, 1 vejce, 1 lžíce kakaa.
náplň: 1/4 l šlehačky a 7 dkg strouhané čokolády přivedeme do varu, odstavíme a necháme vychladnout. Vychladlou šlehačku ušleháme a plníme s ní trubičky.
Ná vál prosijeme mouku a přidáme náležité ingrdience, uděláme těsto, ze kterého vyválíme placku o síle 2 mm a rádélkem na těsto vykrajujeme obdélníky o velikosti cca 6 x 4 cm, natáčíme na tribičky. Klademe n potřený plech a pečeme asi 10 minut. Vychladlé trubičky poléváme čokoládou a plníme pařížskou šlehačkou.